12 februarie 2009

Valentine's Day vs. Dragobete

Ati dus dorul postarilor mele? Nu cred... sau poate... hmmm. Ramane de vazut.
Iar am inceput sa postez din an in Paste, desi nu imi place, dar NU am timp. Chiar nu am. Si vorbesc foarte serios. M-am gandit sa va povestesc cum sta treaba cu acest Valentine's Day, din punctul meu de vedere. Am vazut ca toata lumea vorbeste despre acest lucru. Sincer, nu mi se pare o zi foarte importanta cum li se pare altora. Pentru unii aceasta zi e importanta doar pentru ca implinesc un an!!! La multi ani, Theo si Ady! Sa fiti fericiti si iubiti-va mult! Lasand urarile la o parte trebuie sa va explic ca mie imi place Sf. Valentin doar pentru ca este o zi cand pot sa primesc si sa fac un cadou frumos persoanei dragi. Am implinit 2 saptamani miercuri, adica ieri. Nu mi se pare extraordinar de interesanta aceasta zi. Este o zi ca oricare alta, doar ca am spus si stiu ca intr-un fel ma repet, imi plac cadourile. Si daca este o sarbatoare copiata de la americani, ce? Stiu ca si noi avem Dragobetele, dar sa fim sinceri, cred ca in procente mai mult de 20% dintre romani nu sarbatoresc aceste Dragobete. Si mai cred ca 50% dintre romani sarbatoresc Valentine's Day. Iar restul de 30% nu sarbatoresc nimic. Si pe buna dreptate, de ce iti trebuie o anumita zi sa sarbatoresti iubirea? Iubirea e aceeasi in fiecare zi, nu are nevoie de o zi speciala pentru a fi exprimata. Oameni buni, chiar credeti ca daca este 14 februarie va exprimati sentimentele mai liber, mai profund? Eu zic ca nu. Dar astept sa citesc si alte opinii, poate nu toti sunteti de acord cu mine.
Si inca o chestie, celalalt obicei copiat de la americani, Halloween-ul, este chiar foarte frumos si nu inteleg de ce unii il resping. Este singurul obicei, dupa parerea mea, care chiar daca este preluat de la alt popor merita putina animatie, distractie. Este un prilej de petrecere si nu cred ca poate fi ceva mai interesant decat sa te costumezi si sa colinzi pe la casele oamenilor pentru dulciuri si alte chestii. Dar unii nu inteleg acest obicei al americanilor si cu atat mai putin cand este practicat si de romani. Dar nu intru mai mult in amanunte ca nu are rost. Fiecare are punctul sau de vedere asa ca va astept sa comentati ce parere aveti voi despre toate astea.
Ma voi intoarce curand.

5 comentarii:

  1. Mie mi-a fost dor de pastarile tale. Vezi ca ai repetat cum sta treaba pe la randu al 3-lea.

    Mai mult astia batrani se iau de aceste sarbatori. Era alta viata pe vremea lor.

    RăspundețiȘtergere
  2. @eRRmy multumesc mult si pentru remarca cu repetitia, n-am mai stat sa recitesc, si pentru ca ti-a fost dor de postarile mele. :D De batrani nu comentez, ei traiesc inca "pe vremea lor" si nu poti sa te intelegi prea bine cu ei mai ales in astfel de chestii. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu cred ca Valentine's day e doar o zi in care poti sa-i mai spui odata te iubesc fiintei iubite,insa asta nu inseamna ca nu poti sa-i spui in fiecare zi,sau nu poti sa ii faci un cadou doar pentru ca asa vrei tu,si nu pentru ca e Valentine's day.:)

    RăspundețiȘtergere
  4. @Lavu exact. Ai perfecta dreptate. Doar ca e o zi in care toata lumea isi face declaratii si chestii de genu'. E efectul acela de turma. :)) Dar mie imi place.. cel putin partea asta. La altele, efectul de turma il exclud categoric.

    RăspundețiȘtergere