9 octombrie 2009

Iar?

Viata bate filmul. Si e pentru a nu stiu cata oara cand spun asta. De ce este viata mai dura decat orice altceva? Cand crezi ca ti-e bine de fapt iti este cel mai rau. Oare chiar o sa fie bine asa cum imi zicea Razvan? Ce n-as da sa stiu ca are dreptate. Si am atata incredere in el incat cred ca voi ramane la concluzia ca intr-o zi o sa fie bine. (P.S. Razvan este unul dintre bunii mei prieteni in care am incredere deplina.)Ma tot intreb de ce majoritatea filmelor au un happy end... si raspunsul este cat se poate de simplu: sunt doar filme. Viata bate filmul. (Iar.) Nu ar fi frumos sa existe momente magice care sa-ti schimbe pur si simplu viata? Si daca tot ti-o schimba, poate sa ti-o schimbe in bine, in foarte bine? Neah... imposibil. Nici sa vrei nu intelegi ce vreau sa explic aici. Si este mai bine pentru ca altfel te-ai plictisi in timp ce citesti. Si pentru ca am gasit un blog pe care pur si simplu il ador vreau sa-l impart si cu altii. Este vorba despre blogul lui Bogdan Negroiu de la EL NEGRO. Omul asta scrie atat de frumos. Este genial. Si mai ales postarea asta, care mi se pare mirifica. Si uite asa am descoperit eu ca uneori un blog poate fi mai interesant decat o carte. De ce? Pai dintr-un blog poti descoperi povesti de viata, vise devenite realitate, vise neimplinite si alte chestii pe care o carte n-ar avea cum sa ti le relateze pentru ca, in general, cartile sunt pline de fictiune. Dar acum sa revenim la lectura. Citesc "Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi". Bineinteles, nu ma omor dupa ea, dar ce pot spune?! Sunt nevoita s-o citesc. Si iar revin la acelasi lucru: imi place sa citesc, dar nu cartile care sunt in programa mea de Bac pentru ca majoritatea sunt oribile. O seara frumoasa!

5 comentarii:

  1. "doua zambete virtuale ar trebui sa faca cat unul real" cat de adevarat :)...eu cred ca viata daca nu ar mai fi dura noi oamenii nu am mai trai-o cu aceeasi intensitate...ne-am pierde aceea pasiune care ne face sa continuam atunci cand ne este greu..si acele momente magice de care ai zis si tu chiar exista sa stii...dar sunt ascunse nu le vedem...dar uneori le simtim..defapt atunci cand trecem de un moment peste care nu credeam ca vom trece ne dam seama ca un moment magic tocmai a avut loc....lucruri magice se intampla in fiecare clipa..cand se lasa noaptea si cerul e curins de stele ...cand o simpla persoana iti zambeste fara motiv doar pentru simplu fapt ca azi e duminica sau ma rog ...nu conteaza motivul ...tot ce conteaza e ca sunt atatea momente magice care trec pe langa noi si noi ...nu le vedem ...si daca asa dint-o data din rau near fi foarte bine ce sar intampla ni s-ar urca la cap...ce am mai avea de povestit ..ce am mai avea de trait...s anu uitam ca multi dintre noi am adormit ascultand povestile despre viata grea pe care au dus-o bunicii nostri daca avea loc o minune si le-ar fi fost foarte bine ...ce ne-ar mai fi povestit ...ce experienta ar mai fi dobandit ei ???
    ma rog nu stiu daca intelege cineva ceva din tot ce am scris ..dar sunt sigura ca exista minim o persoana care a inteles si imi e de-ajuns





    P.S: si mie imi place sa citesc ....dar imi displace ce imi da la scoala :P






    O cititoare :)

    RăspundețiȘtergere
  2. si app nimic nu schimba nimic: nici un moment,nici o stare,nici un sentiment nu schimba absolut nimic ...noi schimbam totul daca noi ne lasam cuprinsi de acel moment,de acel sentiment, de acea stare totul se schimba daca trecem pe langa el ..daca ne facem ca nu l-am simtit ..absolut nimic nu se schimba ..totul depinde de noi


    nu stiu daca integeti ceva din ce spun dar incercati

    RăspundețiȘtergere
  3. PePu, trebuie sa recunosc ca exista momente magice. Si tu m-ai ajutat sa imi dau seama de lucrul asta.

    "defapt atunci cand trecem de un moment peste care nu credeam ca vom trece ne dam seama ca un moment magic tocmai a avut loc" partea asta m-a facut sa imi dau seama ca ai dreptate. Momentele magice sunt prezente si nu le vedem. Eu am inteles tot ce ai vrut sa spui. Si iti multumesc. :) :)

    RăspundețiȘtergere
  4. ....nu toate filmele au un happy end...poate toate filmele siropoase au un happy end dar cele mai reale sau horror ma indoiesc ca finalu se paote numii "happy end"..:))

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma refeream doar la filmele cu happy end. Alea horror sunt cele mai tari. Cand crezi ca s-a terminat lasa loc de continuare. :))

    RăspundețiȘtergere