31 mai 2009

Take the lead

Ce se poate intampla cand realitatea se imbina cu fictiunea?
Eu am gasit raspunsul intr-un film. Si chiar mi-a placut.
Cred ca astazi am vazut pentru a 10-a oara filmul "Take the lead"(Preia controlul, ci nu cum au tradus romanii: Sa dansati bine!).
Ideea este destul de simpla. Niste pusti, de culoare si nu numai, care invata intr-o scoala publica, unde nu prea multor persoane le pasa de viata lor.
Pusti care isi fac temele in statia de metrou, care sunt nevoiti sa-si suporte parintii care cu banii castigati de copil isi iau bautura, ci nu mancare. Pusti care mor din cauza drogurilor si a bandelor in care intra cu sau fara voia lor. Pusti care castiga cativa dolari din traficul de droguri si din treburile murdare pe care sunt nevoiti sa le execute pentru altii, pentru a nu fi omorati. Pusti care isi pierd increderea in sine si care au grija de fratii si surorile mai mici, care lucreaza pentru a putea trai. Cum spune si una dintre actritele din film: "Pentru ei viata este o lupta de supravietuire". Cam asa arata realitatea la ei. La americani. Si cam asa arata realitatea si la noi in anumite institutii de invatamant publice.
Dar aici intervine fictiunea. Sau semi-fictiunea cum o numesc eu. Apare acel moment in care o persoana le ofera ceva gratuit acestor pusti despre care va vorbeam. Le ofera o speranta si putina incredere in propriile persoane. Acea persoana care ii scoate din anonimat si ii aduce undeva deasupra tuturor. Dar oare intotdeauna exista o astfel de persoana?
Ceea ce vreau sa spun este ca daca stau bine sa ma gandesc, in viata reala nu sunt multe cazurile in care apare persoana ca personajul lui Antonio Banderas, Pierre Dulaine.
Dar revenind la film, dansul este cel care aduce o noua perspectiva in viata unor pusti aproape abandonati de soarta. Dansul, prietenia si, bineinteles, dragostea.
Mai multe nu pot sa spun. Va las sa descoperiti singuri filmul.
Replica mea preferata din film si cea mai haioasa dupa parerea mea:
-Thank you.
-Uh-huh.
-You mean "you're welcome".
-Uh-huh.
Take the lead.
P.S.:Scuzati repetarea exagerata a cuvantaului "pusti". :)

2 comentarii:

  1. iti multumesc din suflet pt. cuv. frumoase...esti o scumpa...si cuv.tale m-au facut sa am incredere in mine si mai mult.....iti multumesc din suflet....sa ai grija de tine..iti doresc o viata superba.

    RăspundețiȘtergere
  2. @emptysoul si eu iti multumesc. :D

    RăspundețiȘtergere