13 august 2009

Ganduri adunate-n valuri

Ma tot intreb... intotdeauna doare cand te indragostesti? Adica nu stiu ce sa-mi raspund. As vrea sa-mi raspund cu 'NU', dar cel mai adesea raspunsul meu este 'DA' si de aceea prefer sa nu-mi raspund singura la intrebare pentru ca doare si mai tare.
Nu mai conteaza. Am uitat sau trebuie sa uit. Trebuie sa-mi dau seama ca am gresit. Cam asta imi rasuna in minte de fiecare data cand cineva ma face sa fiu trista.
Dar nu am chef sa vorbesc iar despre mine. Cat am fost la mare am avut cateva momente in care mintea mea debita tot felul de tampenii, dar am auzit si cateva discutii foarte haioase.
De exemplu, una era intre o bunica si nepotelul ei.
Nepotelul: -Marea nu poate sa stea nemiscata?
Bunica: -Nu poate. Se ridica si coboara. Se ridica si coboara.
Nepotelul: - Si asa se formeaza valurile?
Bunica: -Da.
Nepotelul: -Uite ce mare e valul ala.
Si in momentul in care am auzit discutia aceea m-am gandit: Dar, de fapt, cum se formeaza un val?
Am cautat pe Wikipedia si am gasit definitia valului. Valul este unda formată la suprafaţa mărilor sau oceanelor prin mişcarea oscilatorie a apei, datorită vântului sau cutremurelor.
Si mai exact? Un val (sinonim talaz) este o ondulaţie a unei suprafeţe întinse de apă (lac, mare, ocean), ca rezultat al mişcărilor de oscilaţie determinate de acţiunea vântului, de cutremure, de variaţia bruscă a presiunii atmosferice, de atracţia Lunii şi Soarelui şi de deplasarea unei nave prin apă.
Acum am inteles.
Si in afara de formarea valurilor au mai fost mii de ganduri pe care nu le retin pentru ca unele erau doar pure aberatii.
V-am adus o imbratisare incalzita de soare si un pupic sarat de mare. :)

Un comentariu: