19 octombrie 2010

Shot!

Diana este o tipă stylish, din Pittsburgh, cu păr castaniu şi reflexii roşii, cu ochii verzi şi foarte expresivi, cu o ocupaţie nu tocmai obişnuită, cu un copil aflat în pragul adolescenţei şi o gaşcă de oameni nu prea normali. Una dintre cele mai mari dileme ale sale rămâne moartea celei mai bune prietene ale sale, însă nu se plânge niciodată de lucrurile despre care ştie că nu există rezolvare.
În luna Mai a anului 2007 Diana a decis că trebuie să găsească o soluţie pentru problemele sale financiare aşa că a decis să-şi găsească un job care s-o ajute să-şi crească băiatul şi să scape de datorii. Căutând job-uri care să îi ofere îndeajuns de mulţi bani încât să îşi plătească dările şi să îşi poată înscrie fiul la un liceu bun, Diana îl întâlneşte pe Mike, un avocat renumit care o ajută cu ce are nevoie, însă cu o condiţie. Diana este nevoită să intre în banda de spărgători de bănci a lui Mike. Mike este, însă, convins că cea a cărui spate îl acoperă nu va face faţă stresului şi solicitării fizice, dar teoriile lui sunt infirmate în cele din urmă, Diana ajungând cea mai bună din bandă, stârnind astfel invidia celorlalţi membrii.
Denis, fiul Dianei, află din greşeală de ocupaţia mamei sale, acesta aflându-se în trecere pe lângă banca din care ieşea în acelaşi moment aceasta. Denis surprins de ceea ce se întâmpla la bancă rămase cu privirea îndreptată spre cei ce ieşeau din bancă, printre ei recunoscând-o şi pe mama sa după perechea de skateri primiţi chiar de la el de ziua ei.
În seara aceea, Diana a fost nevoită să-i explice tot, iar băiatul, major fiind, a decis că vrea să intre şi el în această lume, deşi mama sa nu-şi dorea asta.
La doi ani după cele întâmplate, tot în luna Mai, Denis este prins de poliţie în timpul unui jaf, Diana fiind constrânsă să îi plătească cauţiunea din banii stranşi până atunci. Între timp, Diana devenise soţia lui Mike, însă nimeni în afară de cei doi nu ştia acest lucru. Ea îi solicită ajutorul soţului său şi îl primeşte în schimbul unei sume de bani mai mică decât cauţiunea băiatului pentru a-l mitui pe procuror. Diana nu este de acord să platească această sumă, deoarece tot ce strânsese erau bani ce urma să îi folosească să se mute în Europa împreună cu băiatul ei şi să divorţeze. Diana face altceva, fără acordul şi ştiinţa lui Mike. Se culcă cu procurorul ce urma să decidă soarta fiului ei. Acesta se ataşează emoţional de ea şi îi cere să divorţeze de avocat, lucru pe care-l şi face, dar nu numai din acest motiv. Diana aflase că Mike fura din banii celor din bandă şi îi folosea pentru a-şi satisface nevoile personale. Mike o minte şi o înşală, iar Diana, într-un moment de nebunie şi furie îl împuşcă fără să-şi dea seama de greşeala imensă pe care o face. După eveniment Diana se întoarce la procuror, îi povesteşte cele întâmplate şi îl roagă să o ajute pentru că este singurul care o cunoaşte şi ştie tot ce face şi ştie că nu a facut-o cu intenţie. Acesta o scapă, la fel cum îl scăpase şi pe fiul său, şi îi cere în schimb o favoare, aceea de a se mărita cu el. Femeia acceptă în cele din urmă, însă la un an face altă nebunie, dar de această dată fără ştiinţa actualului său soţ. Se apucă de cursuri practice pentru a deveni asasin plătit, lucrează cu unii dintre cei mai cunoscuţi asasini şi nu la foarte mult timp după câştigarea acestui titlu ajunge printre cei mai renumiţi. Procurorul nu ştia nimic despre toate acestea, până într-o seară când Diana îi cere să divorţeze pentru a nu avea probleme din cauza ei. Acesta refuză, iar Diana presimte că el nu va rămâne cu mâinile în sân dacă-l va părăsi aşa că îl ucide. Aceasta rămâne, totuşi, una dintre crimele cele mai curate ale secolului al XXI-lea, asasinul rămânând anonim.
Diana îşi creşte fiul în cele mai bune condiţii, crimele sale rămânând pure mistere pentru toată lumea, iar la vârsta de 53 de ani decide că viaţa sa nu mai are continuitate, îşi scrie autobiografia, înlocuindu-şi numele cu unul fals, Jessica, şi punându-şi capăt zilelor. Fiul său nu este amintit în niciuna dintre poveştile mamei sale, pentru siguranţa sa, însă după ce termină facultatea intră în acelaşi domeniu, deşi Diana nu-şi dorea acest lucru pentru el.
END OF STORY
*Numele utilizate sunt fictive.
**Orice asemănare cu realitatea este pură întâmplare.

4 comentarii:

  1. destul de dragut. mai lucreaza,data viitoare s-ar putea sa iti iasa mult mai bine :)

    RăspundețiȘtergere
  2. De ce ti se pare cunoscuta? Adica, totusi, e creatie proprie. :|

    RăspundețiȘtergere