18 septembrie 2012

Respect, educaţie si altele

      Când am hotărât să scriu asta m-am gandit la un singur lucru. Nu fac parte din lumea asta. Nimic nu e cum ar trebui să fie. Poate dacă m-aş fi născut cu 30-40 de ani mai devreme aş fi fost pe deplin împlinită. Şi ca să trec la subiect am să reliefez aspectele care m-au făcut să cred asta.
      Problema cea mai serioasă pe care vreau să o aduc în discuţie face referire la băieţi/bărbaţi (în principiu). Nu vreau să par misandră sau ceva, dar realmente am o problemă la care chiar nu există rezolvare?! Unde vă este educaţia dragilor? Nu vreau să se înţeleagă altceva aşa că voi explica. Unde au dispărut toate persoanele de gen masculin care mai ştiau să ofere loc domnişoarelor/doamnelor în autobuz, care ştiau să ofere o floare la prima întalnire, care îşi scoteau prietenele la o prăjitură sau cei care ştiau să danseze şi în alte stiluri decât house şi manele? Acum nu va închipuiţi că iau apărarea piţipoancelor care sunt interesate doar de cât de gros este portofelul partenerului sau de ce maşină conduce. De ce nu mai există acele persoane care văd dincolo de aparenţe şi dincolo de ambalaj. Câţi dintre băieţii din ziua de azi mai sunt interesaţi şi de altceva, în afară de aspectul fizic al unei fete? Vă spun eu, prea puţini. Din 10 băieţi POATE doar unul sau doi să mai ştie câteva din lucrurile pe care le-am enumerat. Cam la fel stă treaba şi în cazul fetelor. Şi parcă e păcat cum   cu fiecare generaţie bunele maniere, educaţia şi lucurile ce ţin de bun simţ se duc încet, încet pe apa sâmbetei.  Câţi dintre voi salutaţi vânzătoarea atunci când intraţi şi ieşiţi dintr-un magazin sau ţineţi uşa deschisă pentru o femeie? Câţi lăsaţi o femeie să urce înaintea voastră în autobuz? Şi cel mai important aspect, câţi mai ştiţi să vorbiţi politicos cu o fată? Oricum ar fi ea mi se pare jenant să aud pe stradă cum este strigată cu apelativul "fă". Păi, bă, dacă te consideri superior faţă de ea, eu zic să te gândeşti de cinci ori înainte să o strigi aşa, iar dacă tot ţi se pare normal acest gest du-te la grădina zoologică să locuieşti cu suratele tale, maimuţele. Iar voi, fetelor, să nu credeţi că veţi fi trecute cu vederea. Din 10 cuvinte pe care le rostiţi, 5 sa conţina cuvântul "pulă" nu este normal. Sunteţi femei sau şi voi aveţi nevoie de o excursie la gradina zoo? De băieţi ce să mai zic?! Cuvântul mai sus amintit este nelipsit din vocabularul fiecăruia. Vă propun un test. Încercaţi, de fiecare dată când vreţi să pronunţaţi acest cuvânt, să îl înlocuiţi cu un cuvânt amuzant sau ceva plăcut auzlui.
      Aşadar, sper să înţelegeţi că nu am vrut sa fiu rea, ci doar realistă. Vreau să văd respect şi reciprocitate. Vreau să ştiu că atunci când merg cu autobuzul nu trebuie să aud gorile urlând sau persoane care-şi bagă şi îşi scot "banii de la bancă". Fiţi civilizaţi şi respectuoşi, nu strică niciodată. Cum se spune: respectă şi vei fi respectat. Pe data viitoare.

2 comentarii:

  1. Cred că răspunsul la toate întrebările de mai sus ți l-ai dat singură „Cam la fel stă treaba şi în cazul fetelor”.
    Umanii ăștia, auto-denumiți băieți/bărbați, evoluează/involuează împreună și alături de semenele lor. Altfel spus se adaptează vieții moderne și oferă ceea ce li se cere.
    PS: totuși, mai există și normalitate. Important este s-o cauți și să nu încetezi s-o cauți.

    RăspundețiȘtergere
  2. Normalitate? cred ca nu stii despre ce vb waven.

    RăspundețiȘtergere